Fakta om parodontose

BT 31.3.2008 og 13.2.2009
"Tandlægen kan redde dit liv"

Professor Palle Holmstrup - Tandlægehøjskolen Københavns Universitet - udtaler i BT 13.2.09, at vi er nød til at indse, at der er en sammenhæng mellem infektioner i mundhulen og sygdomme i kroppen, som blodpropper, hjerte-/karsygdomme, gigt, kræft, forhøjet blodtryk og diabetes.  Læs hele artiklen - klik her

Tandlægen kan redde dit liv - marts 2008

Et besøg hos tandlægen kan redde dit liv. Forskning viser, at bakterier i munden kan give gigt, blodpropper, sukkersyge og kræft.

31. marts 2008, 9:08 Af SUNE PAARUP ODÉR, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Forskning i både Danmark og udlandet viser, at hvis du ikke passer på dine bisser, kan du risikere at få sygdomme, der i værste tilfælde kan slå dig ihjel.

Grunden er, at munden ikke er en isoleret del af kroppen, men derimod en samlet del af vores organisme. Det betyder, at betændelsessygdomme i munden kan sprede sig til resten af kroppen.

- Dyrlægerne har vidst i mere end 30 år, at dårlige tænder hos hunde og katte er den hyppigste årsag til nyre-sygdomme. Men hos mennesker er vi mere langsomme til at acceptere sygdommen, siger Annemarie Powderly, der er holistisk tandlæge, og som er én af de få, der tænker på hele kroppen, når hun kigger ind i en patients mund.

Mange hjertepatienter risikerer at få problemer med hjerteklapperne, hvis de har dårlige tænder.

- Vi er meget opmærksomme på tændernes tilstand, fordi vi har set mange hjerteklapper, som påviseligt er blevet ødelagt af bakterier fra munden, siger Ricardo Sanchez fra Hjertecenter Varde.