Gnathologisk behandling - Korrektion af bidefunktionengnatologi

Væk med spændinger i nakke og skuldre ect. ....

Gnathologi er et specialområde indenfor tandbehandlingen.
Den beskæftiger sig med korrekt tillukning af tænder (artikulation eller occlusion), så de to tandrækkers overflade, kæbeledene og tyggemusklerne passer sammen.

En forkert tillukning af tænder (bidefunktion) kan give mange ubehagelige problemer som tandpine, neuralgisk ansigtssmerte, søvnforstyrrelser, ødemer under øjnene efter opvågning, overbelastning af tænderne o.s.v.

Patienten lægger oftest ikke mærke til de to leds forkerte tillukning, og tandlægen er tit heller ikke i stand til at registrere den manglende occlusion i løbet af en enkel undersøgelse. Hos KREATIV DENTAL® får du mulighed for at få foretaget måling og aftryk med deres specielle instrument, så de kan give dig en korrekt bidefunktion i forbindelse med din behandling. En korrekt bidefunktion er også medvirkende til, at f.eks. tandprotetisk arbejde understøttes, fungerer og holder.

Efter behandlingen vil mange opleve, at de ikke længere skærer tænder i søvne og spændinger i nakke og skuldrer er blevet mindre eller helt forsvundet, da belastningen på tænderne er blevet normaliseret. Behandlingen kan medfører forbigående ømhed i kæbemusklerne et par dage. Vi har selv fået behandlingen, og kan varmt anbefale den.

Instrumentet bruges, i forbindelse med, der tages aftryk til kroner, porcelænsindlæg, broer og proteser. Fremstillingsprocessen af kroner og proteser kræver nu større præcision og tager derfor længere tid hos tandteknikerne, hvorfor prisen for behandlingen er 3.500 kr. I prisen og behandlingen indgår også bidefunktionsundersøgelse, artikulationsundersøgelse samt bitewings, som er tilskudsberettiget.

Ovenstående problemer løses oftest i Danmark med en bideskinne, som skal bruges om natten. Bideskinne anbefales i særlige tilfælde også i Budapest. når en forkert bidefunktion er extrem. Men det er forbigående, og bruges i en kortere periode, indtil kæbemusklerne har tilrettet sig den nye situation. Den forbigående bideskinnens vigtigste formål er, at beskytte de nye kroner i en periode.

tabel