Gnathologisk behandling - Korrektion af bidefuntionen

Væk med bideskinnen ....

Gnathologi er et specialområde indenfor tandbehandlingen.
Den beskæftiger sig med korrekt tillukning af tænder (artikulation eller occlusion), så de to tandrækkers overflade, kæbeledene og tyggemusklerne passer sammen.

En forkert tillukning af tænder (bidefunktion) kan give mange ubehagelige problemer som tandpine, neuralgisk ansigtssmerte, søvnforstyrrelser, ødemer under øjnene efter opvågning, overbelastning af tænderne o.s.v. 

Patienten lægger oftest ikke mærke til de to leds forkerte tillukning, og tandlægen er tit heller ikke i stand til at registrere den manglende occlusion i løbet af en enkel undersøgelse. Hos KREATIV DENTAL® får du mulighed for at få foretaget måling og aftryk med deres specielle instrument, så de kan give dig en korrekt bidefunktion i forbindelse med din behandling. En korrekt bidefunktion er også medvirkende til, at f.eks. tandprotetisk arbejde understøttes, fungerer og holder.

Efter behandlingen vil mange opleve, at de ikke længere skærer  tænder i søvne og spændinger i nakke og skuldrer er blevet mindre eller helt forsvundet, da belastningen på tænderne er blevet normaliseret. Behandlingen kan medfører forbigående ømhed i kæbemusklerne et par dage. Vi har selv fået behandlingen, og kan varmt anbefale den.

Instrumentet bruges, i forbindelse med, der  tages aftryk til kroner, porcelænsindlæg, broer og proteser. Fremstillingsprocessen af kroner og proteser kræver nu større præcision og tager derfor længere tid, hvorfor prisen for behandlingen er 3.500 kr.

Ovenstående problemer løses oftest i Danmark  med en bideskinne, som skal bruges om natten.

bide_tabel